Nyitva tartás:
H-Cs: 9:00-17:00
P: 9:00-15:00

H-1107 Budapest, Száva utca 6.
Telefon: +3614332112
Fax: +3614332113
E-mail: info@eurhythmics.hu

Eurhythmics


International Jazz Day 2015

2015. április 30. Backstage Pub

2011 novemberében az UNESCO április 30-át a Nemzetközi Jazz Napjává nyilvánította. 2015-ben Párizs (Franciaország) lesz a házigazda. Magyarországon olyan kiválóságok élő-zenélésével ünnepelhettük az eseményt , mint a Test Jazz Group: Regály György, Szende Gábor, Egri János. Cégünk harmadik éve támogatja technikai eszközökkel a magyarországi eseményt, melyen idén a Shure PGA sorozat debütált.

2011 novemberében az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) április 30-át a Nemzetközi Jazz Napjává nyilvánította, ezzel kiemelve a jazz szerepét a nemzetközi diplomáciában. Az International Jazz Day vezetői jelenleg Irina Bokova, az UNESCO elnöke, valamint Herbie Hancock a Thelonius Monk Jazz Egyetem igazgatója.
2012-ben az UNESCO és az amerikai nagykövetségek világszerte rendezték meg az első International Jazz Day-t. Egyetemek, könyvtárak, iskolák, művelődési központok és zenei intézetek is részt vettek az eseménysorozatban koncertekkel, olvasói estekkel, szemináriumokkal, nyilvános jammeléssel, fotókiállításokkal, vetítésekkel. Ennek köszönhetően több, mint 1 milliárd emberhez jutott el a program!
2013-ban az International Jazz Day házigazdája Isztambul volt és Budapest is bekapcsolódott a nemzetközi programsorozatba. A rendezvény felkerült az International Jazz Day hivatalos oldalára, így Magyarországot ez a koncert is képviselte a nemzetközi porondon.
A BackStage Pub nevű koncerthelyen egy exkluzív koncert keretein belül fellépett többek között Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Regály György, Horányi Sándor, Szende Gábor, Mohai Tamás, Dráb Károly és még sokan mások.

2014-ben Osaka (Japán) volt a házigazda és New York, London, Sydney, Istanbul, Budapest városa csatlakozott az eseménysorozathoz. Magyarországon olyan kiválóságok élő-zenélésével ünnepelhettünk a BackStage Pub-ban, mint Test Jazz Group: Regály György, Szende Gábor, Egri János és az Alapi Power Trio: Alapi István, Takács Roland, Sümeghi Tamás. 

Idén már hagyományt teremtve a Test Jazz Group: Regály György, Szende Gábor, Egri János koncertjével ünnepelhettünk.

Nemzetközi programok

Hazai programok

[ 2015. április 22. 08:56 ]