Nyitva tartás:
H-Cs: 9:00-17:00
P: 9:00-15:00

H-1107 Budapest, Száva utca 6.
Telefon: +3614332112
Fax: +3614332113
E-mail: info@eurhythmics.hu

Eurhythmics


Montreux Jazz Festival Magyar versenyzőkkel

2013.július 4 - 21-ig Montreux

Claude Nobs a fesztivál megálmodója már az égiek birodalmából szemlélte az idei eseményeket. Örökségének kezelői méltón folytatták e hagyományt, mely a programon is látható volt. Egy kis ízelítő a felhozatalból: Diana Krall, Leonard Cohen, Gorge Benson, Prince, Sting, Marcus Miller,Kraftwerk, Deep Purple, ZZ-top, Joe Cocker,David Sanborn, Youn Sun Nah, Brian May & Kerry Ellis, Green Day, Paolo Conte.... Külön öröm, hogy idén Shure Montreux Jazz Voice Competition résztvevője Munkácsy Eszter volt és az Electric Guitar Competition versenyen Tóth István képviselte hazánkat.

Claude Nobs a fesztivál megálmodója, akinek nagyon sok zenész köszönheti sikerét.
Összefoglaló az idei fesztivál pillanataiból.
A fesztivál részletes programja: Zenei és ének versenyek programja
 
Eszter 9 éves korában kezdett énekelni, mert néhány énekesnő hangja annyira megérintette, hogy magától utánozta őket, és a dalszövegeiket (akkor még fonetikusan) körmölte. Amikor szülei észrevették, hogy mennyit énekel, édesapja András, a kiváló gitáros bevette az egyik jazz zenekarába, később megalakították a Munkácsy JazzDuo –t.
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén tanult, majd a 2012-2013-as évtől a Zürichi Zeneakadémia növendéke az Erasmus program keretében.
Tanárai főiskolán Berki Tamás és Lakatos Ágnes, azelőtt Mujahid Zoltán és Hava Lajos. Maloschik Róbert a jazzma.hu weboldalon adott hírt Eszter pályafutásáról.
ifj.Tóth István Mezőtúr szülötte 11 éves korában kezdett klasszikus gitározni, érdeklődése Jazz felé 17 éves korától irányult. 2010 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Tanárai Babos Gyula és Horányi Sándor. John Scofield, John Coltrane és Bartók Béla zenei világát kedveli. Meleg Tamás Quartet tagja és Munkácsy Eszterrel is már szerepelt együtt a 2011 évi Jazz Showcase-en Rafael Mário - zongorista Horváth Plútó József - basszusgitáros és Tálas Áron - dobos társaságában.
 

[ 2013. július 4. 12:17 ]