Nyitva tartás:
H-Cs: 9:00-17:00
P: 9:00-15:00

H-1107 Budapest, Száva utca 6.
Telefon: +3614332112
Fax: +3614332113
E-mail: info@eurhythmics.hu

Eurhythmics


Ismét Magyar énekesnő indult a Shure Montreux-i tehetségkutató versenyén

Shure Montreux Jazz Voice Competition 2013

Idén 11. alkalommal került megrendezésre ez a tehetségkutató verseny fiatal előadók részvételével, hogy lehetőséget biztosítson számukra nemzetközi bemutatkozásra a világ egyik legnevesebb Jazz Fesztiváljának keretén belül szakmai zsűri előtt. A zsűri döntése alapján 101 induló közül Munkácsy Eszter az elődöntőig jutott

Ebben az éveben Youn Sun Nah által vezetett zsűri Yilian Cañizares (zenész) Wendy Oxenhorn ( zenész az Amerikai Jazz Alapítvány Igazgatója), Jean-Claude Reber (Montreux-i Vevey-Riviera Konzervatórium Igazgatója) és Solam (zenész) döntötte el, hogy kié lett az első helyezett Montreux város 5000 CHF, a második helyezett Vevey város 3000 CHF, a harmadik helyezett Rene Perret 2000 CHF és mindegyik döntősnek  Shure 2000€ voucher + SRH840 fejhallgató díja.

Az idei nyertesek:
1, Wojciech Myrczek (Lengyelország)
2, Anastasiya Volokitina (Oroszország), Kenny Wesley (USA)
megosztott helyezéssel
Közönség díj Paula Grande (Spanyolország)

Munkácsy Eszter az elődöntőig jutott.

A zsüri elnökével készült interjú és összefoglaló az idei versenyről.
Eszter 9 éves korában kezdett énekelni, mert néhány énekesnő hangja annyira megérintette, hogy magától utánozta őket, és a dalszövegeiket (akkor még fonetikusan) körmölte. Amikor szülei észrevették, hogy mennyit énekel, édesapja András, a kiváló gitáros bevette az egyik jazz zenekarába, később megalakították a Munkácsy JazzDuo –t.
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén tanult, majd a 2012-2013-as évtől a Zürichi Zeneakadémia növendéke az Erasmus program keretében.
Tanárai főiskolán Berki Tamás és Lakatos Ágnes, azelőtt Mujahid Zoltán és Hava Lajos. Maloschik Róbert a jazzma.hu weboldalon adott hírt Eszter pályafutásáról.
Eszter saját hangszerelésével énekelt, Mario Baumann által rögzített dalokkal pályázott a versenyre. Raphael Jost - zongorista, Colin Morton - bőgős, Roberto Carella - dobos játszik a felvételeken.

A 2012-ben Quincy Jones vezette zsűri döntése alapján

1. helyezett  Sarah Lancman  (Franciaország),
2.helyezett  Elena Mindru (Románia),
3.helyezett  Marie Martin (Franciaország).
A közönségdíj: Elena Mindru (Románia).

Magyar részről Bábiczki Boglárka a középdöntőig jutott! A versenyzőket Spányi Emil tanár úr által vezetett zenekar kísérte.

Bábiczki Boglárka 1981. június 27-én született Kecskeméten, gyermekkora óta énekel, szenvedélye 15 éves korában fordult komolyabbra, amikor felvették szülővárosának zeneiskolájába magánének szakra. Itt sajátította el a klasszikus alapokat, de mindig tudta, hogy szerene más, a kottához kevésbé kötött stílusokkal is foglalkozni. Így talált a jazz-re, mellyel 20 éves kora óta foglalkozik intenzíven, amikor is felvették a budapesti Erkel Ferenc (Postás) Zeneiskola jazz-ének szakára, ahol Lakatos Ágnes tanítványa lett. A későbbiekben a jazz-éneklés mellett tovább folytatta klasszikus tanulmányait, majd Winand Gáborhoz került, akit a mai napig is az egyik legmeghatározóbb mesterének tart. 2006 óta Ausztriában él, a bécsi Vienna Konservatorium jazz-ének szakán 2010-ben diplomázott, Eva Valenta és Willi Landl növendékeként.

Művészi hitvallása: "Kísérletező típus vagyok, szeretem ötvözni a különböző zenei stílusokat, mert mindig meglepődöm, hogy a világ mennyire szines és érdekes, és mennyi lehetőség rejlik az emberi hangban... Szerintem nagyon fontos, hogy nyitottak legyünk mindenre (itt nemcsak a zenére gondolok), mert bárhonnan kaphatunk újabb és újabb inspirációkat, melyekből rengeteget lehet tanulni, és általuk fejlődni..."

Spányi Emil  zongorista, zeneszerző, hangszerelő és sound designer.
Budapesten született 1968. június 14-én. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán kezdte, később pedig a grazi Universität für Musik und Darstellende Kunst és a párizsi Conservatoire National Supérieur de Musique növendéke volt.
Eddigi pályája során olyan neves zenészekkel koncertezett együtt, mint Phillip Catherine, Ray Brown, Ed Thigpen, Bob Berg, Randy Brecker, Mark Murphy, Stafford James, Gene Jackson, Don Alias, Clark Terry, Daniel Humair, Hal Singer, Niels-Henning Oersted Pedersen, Francois Jeanneau, Nguyen Lê, Niels Lan Doky, Gino Vannelli vagy Dave Sanborn.

Saját triójával eddig három albumot adott ki, emellett olyan zenekarokban is játszik, mint az Ozone, az Akustifu, a Quintet West, a Smart Export és a Monio Mania. Emellett több albumon is közreműködött, így olyan zenészekkel dolgozhatott együtt, mint Mark Murphy, Manfred Josel, Ed Thigpen, François Jeanneau, Ben Harrison, Stafford James, Gene Jackson, Don Alias és Simon Spang-Hanssen.

Hangszerelőként közreműködött George Robert, Niels Lan Doky, Randy Brecker, Dave Sanborn, Nancy Wilson, Al Jarreau, Joss Stone, valamint Sting produkcióiban.

Jelenleg a Conservatoire National de Paris és a svájci Conservatoire Haute École de Musique de Lausanne tanára. 

A tavalyi verseny zenekarával készült interjút az alábbiakban nézhetik meg.

A 2012-es versenyről készített videókat itt láthatják

[ 2013. június 27. 12:13 ]