Nyitva tartás:
H-Cs: 9:00-17:00
P: 9:00-15:00

H-1107 Budapest, Száva utca 6.
Telefon: +3614332112
Fax: +3614332113
E-mail: info@eurhythmics.hu

Eurhythmics


Űrséta Frankfurt bolygóközi rendszerében Frankfurt 2008

Hangfoglalás Magazin Archívumából

Űrséta Frankfurt bolygóközi rendszerében
Frankfurt 2008

A galaxis speciális egysége bolygóközi utazást hajtott végre, hogy megtekintse a Frankfurti Musik Messe újdonságait. Küldetésük elsősorban információszerzés volt, melyeket átkódoltunk olvasható ASCII formátumba. Az 1000 km-es utazás első állomása a Shure bolygó volt, ahol a hagyományőrző szín- és formavilág mellett megtekinthették a legújabb fejlesztéseket.

Először volt látható az UR1H, amely jelenleg a világ egyik legnagyobb teljesítményű zsebadója. Egyébként ez a technológia erősebb annál, mint amivel a Függetlenség napjában a földönkívüliek zavarták az emberek műholdjait. Így végre kiegészült a bolygónkon szintén újdonságnak számító UHF-R széria, a Shure vezeték-nélküli rendszereinek csillagrombolója. Ez a rendszer 75 MHz-es sávszélességben 3000 frekvenciasávon képes működni, így a legnagyobb űrturnékon vagy fixen installált rendszereknél sem érheti meglepetés az embert. A csomag részét képezi a Wireless Workbench világnavigációs szoftver is. Ez a program az UR4 vevővel LAN hálózatba állítva képes teljes frekvenciaanalízist végezni, és idegen lények eszközeit megnevezve ajánlást tenni azokra az ideális frekvenciákra, ahol a felhasználó biztonságosan használhatja saját vezeték-nélküli rendszerét.
Az installációk világában szintén történtek változások, a stabilból mobil lett. A Microflex sorozat újabb tagjai vezeték-nélküliek SLX tartományban, illetve némelyik mérete most már valóban mikro és – nem utolsó sorban – jól is néznek ki. Ha már a külsőségeknél tartunk, meg kell említeni a fülhallgatókat is. A személyi monitorrendszereknél megismert izolációs technológiát karakteres külsővel tették elérhetővé a hétköznapi cyborg-ok számára is. Az SE sorozatban pénztárcabarát megoldások is vannak, melyek természetesen nem a hangminőségben kötnek kompromisszumot, hanem csupán az extrákban.

Shure

A Shure után az RCF hold irányába indult a kis csapat, ahol szó szerint Hubble által még nem látott világba csöppentek. 2008. szeptemberétől kibővül a 14 éves múltra visszatekintő ART széria, melynek bemutatkozó tagjai már itt is láthatóak voltak. Űrdesign, digitális végfok, átméretezett reflexnyílások azok, amik először szembetűntek. A 4PRO sorozattal is hasonló történt. A 3003A és a 4003A is digitális végfokkal lett ellátva, így a gravitációs mező kevésbé hat rájuk, mint az előző családtagokra, mondhatni majdnem lebegnek. Ezt egyébként fizikai teszt során állapították meg a galaxis lakói. A legnagyobb érdeklődést egy teljesen új faj váltotta ki, az NX széria. A line array technológia digitális végfokokkal ellátott változata ez, melyet nagyságrendileg a TT széria kistestvéreként pozícionáltak.
Az információáradat után megnyugtató volt megpihenni a Phonic üstökös állandóságában, ahol a barátságos bennszülöttek kávé-szerű folyadékkal kínálták a fáradt űrturistákat. Keleties nyelvjárásukból az volt kivehető, hogy a FireFly projekttől a röppálya lerövidülését várják. Úgy látszik, a jövőben nagy figyelmet fognak fordítani a kisebb stúdiókra, hiszen feltűnt egy komolyabb firewire interface, illetve egy monitorvezérlő rendszer is a láthatáron.

RCF

Az utazás következő állomása a Hercules bolygó volt, ahol remek látvány, de még több állvány fogadta az érkezőket. A fekete-sárga felületeket furcsa, pókszerű lények árasztották el, melyekről szerencsére kiderült, hogy nem az újabb Alien részek mellékszereplői, hanem csupán az új Travelite család képviselői. Furcsa lábaikat nyakukba véve botnak álcázva képesek elrejtőzni. Állítólag leginkább az űrzenészek táskájában lesznek fellelhetőek. A látogatók alig vettek észre egy másik új fajt, melyek színben képesek alkalmazkodni a háttérhez. A Home Series képviselői otthonainkba férkőzve bútorszínűkkel belesimulnak az éjjeliszekrény faberakásos ajtajába, így figyelni kell majd, nehogy rájuk lépjünk. Éppen ezért célszerű a hangszert mindig rajta tartani. Nagy változás még, hogy a régebbi jellegzetes darázsszín mellett a színpadon feltűnő fekete színben is kaphatóak lesznek a család régebbi tagjai.

A különleges utazás tovább folytatódott a pengetős eszközök világába, a Hamer – Slammer, illetve a Jack & Danny testvériség birodalmába. Az új információk jelenleg dekódolás alatt állnak, ezért kérünk minden galaxis állampolgárt, hogy rendszeresen frissítse memóriáját a világhálón, illetve a www.eurhythmics.hu oldalon.

 
 

[ 2012. június 21. 13:57 ]